pintoracz

Komunikace a příprava: Cesta k hladkému průběhu malování firmou

„Už aby to bylo za námi!“ Také vám podobná slova problesknou v hlavě vždycky, když čekáte návštěvu malířské firmy? Dobře víme, že právě malování patří hned po rekonstrukcích mezi nejobávanější „akce“ v domácnostech. Abyste neměli zbytečné vrásky na čele, poradíme vám, jak se na malování připravit.

Proč může být malování stresující

Během mnoha let v oboru jsme vypozorovali, že plánování nové výmalby bytu nebo domu je pro mnohé velmi stresující. Důvody jsou různé, ať už jde o špatné předchozí zkušenosti, nebo pohyb neznámých osob.

Za největšími obavami zákazníků ale stojí kroky do neznáma. Když neví, co se bude dít, a co mají vlastně dělat. Jak se připravit. Proto s nimi řešíme všechny detaily o průběhu realizace už při prvním setkání. A těší nás, že jejich obavy velmi rychle odpadnou, nebo se alespoň zmírní.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv malířskou firmu, vždy trvejte na jasné a srozumitelné komunikaci. Malování se týká přímo vás – žádná otázka nesmí zůstat nezodpovězená. Pokud po schůzce pořád nevíte, jak se na malování připravit, nebo na vás firma klade příliš velké požadavky, zkuste se porozhlédnout i jinde.

Odjet, nebo zůstat doma?

Možná vás příjemně překvapíme – během malování vás řemeslníci vůbec nepotřebují. Ráno se s nimi potkáte, pak už můžete domov opustit. Až se večer nebo druhý den domů vrátíte, už bude po všem. A vy budete bydlet v novém a voňavém! Při malování používáme jen zdravotně nezávadné barvy, takže v místnosti můžete bez obav spát už ten den, kdy malování proběhne.

Jestli svůj domov nemůžete nebo nechcete při malování opustit, najdeme řešení, které vás co nejméně omezí. Domluvíme se na rozdělení práce do několika fází – když budeme malovat ložnici, přesunete se do obýváku a obráceně. Vše je na vzájemné domluvě a otevřené komunikaci. Díky ní proběhnou práce hladce a ku spokojenosti obou stran.

Příprava na malování – stěhování nechte na nás

Chcete mít s přípravou na malování co nejméně starostí? Po domluvě se o přesun větších kusů nábytku postaráme my. S těžkou pohovkou, křeslem nebo postelí tak hýbat nemusíte. Vše odsuneme do středu místnosti, a bude-li velmi malá, tak i mimo ni.

Na vás necháme jen drobnosti, ať už jde o sundání obrazů ze stěny, přemístění dekorací nebo složení záclon a závěsů. Na podrobnostech se opět pobavíme už během úvodní schůzky.

Úklid před malováním

Součástí vaší přípravy na malování by měl být základní úklid místnosti. Stačí omést pavučiny a prach – pevné i poletující nečistoty by mohly práci zkomplikovat. O zakrytí nábytku a oblepování oken, dveří nebo dalších prvků se pak už malíři postarají sami.

Úklid po malování

Až naši řemeslníci dokončí práci, vždy po sobě uklidí. Barva bude jen na stěnách, jinde ji nenajdete. Vy si pak jen podlahy vytřete. Pokud si ale s úklidem nechcete vůbec lámat hlavu, poskytujeme i možnost generálního úklidu po malování. Zahrnuje vyčištění všech povrchů – oken, svítidel, vypínačů, kuchyně nebo sanitárního vybavení.

Příprava na malování u novostaveb

Požadavky na přípravu jsou technologického rázu – omítky musí být dostatečně vyzrálé. Ve fázi výmalby jsou novostavby zpravidla prázdné a bez podlah, takže je příprava v tomto ohledu jednodušší. Malířům by ale mohl překážet nepořádek na zemi, který navíc dokáže i znehodnotit čerstvou malbu. Proto doporučujeme zbytky stavebního materiálu přemístit na střed a místnosti vysát průmyslovým vysavačem.

Potřebujete vymalovat starší dům, byt, kancelář, nebo novostavbu? Kontaktujte nás. Nezávaznou kalkulaci zpracujeme zdarma, vše s vámi do detailu probereme a domluvíme se na postupu přípravy.

vyplňte kontaktní formulář a získejte

Kalkulaci zdarma

Také nás můžete kontaktovat telefonicky a emailem

+420 732 845 046

info@pintora.cz

     

    Spravovat souhlas s cookies

    Tyto webové stránky používají soubory cookies s cílem vylepšení uživatelského prostředí, zobrazení přizpůsobeného obsahu a reklam, analýzy návštěvnosti webových stránek a zjištění zdroje návštěvnosti.